• darkblurbg
  MEYS Emerging Markets Research
 • darkblurbg
  Succesvol zakendoen in Marokko en West-Afrika
 • darkblurbg
  Marktonderzoek, Strategisch advies, Interim management
 • darkblurbg
  Uitgebreid netwerk in Marokko en West-Afrika
 • darkblurbg
  Sterke klantfocus en heldere analyses
 • darkblurbg
  Ondersteuning klanten ter plekke via lokale partners
 • darkblurbg
  Projecten in Maritieme sector, Bouw & Vastgoed, Agribusiness
 • darkblurbg
  Klanten uit het internationale bedrijfsleven

 

Van 9 - 11 april 2019 organiseert MEYS Emerging Markets Research samen met haar lokale partner Harvard Consulting wederom een handelsmissie naar de internationale logistieke beurs Logismed 2019 in Casablanca, Marokko.

Deze handelsmissie is interessant voor bedrijven en organisaties die actief zijn in het internationaal goederentransport (weg, zee, lucht), expediteurs, havenontwikkeling, sectororganisaties, logistieke dienstverleners en kennisinstellingen die hun bedrijfsactiviteiten willen uitbreiden naar de snelgroeiende Marokkaanse markt van ruim 35 miljoen consumenten.

Het programma kunt u hier downloaden. Kosten voor deelname bedragen € 750 (excl. BTW) per deelnemer. Dit is exclusief reis- en verblijfskosten.

De missievoucher van RVO is van toepassing op deze handelsmissie. Meer informatie over de missievoucher kunt u hier vinden.

Aanmelden voor deze handelsmissie gaat via het invullen van onderstaande aanmeldingsformulier.

(* verplicht in te vullen velden)

Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 22 maart 2019. Voor vragen over deelname aan de handelsmissie en het programma kunt u contact opnemen met dhr. Marco Rensma van MEYS Emerging Markets Research.

Noot: MEYS behoudt zich het recht voor om bij te geringe belangstelling de handelsmissie niet door te laten gaan.

------------------------------------------

Voor het maandblad Globe van brancheorganisatie evofenedex heeft Marco Rensma een artikel geschreven over de logistieke sector in Marokko en de kansen voor Nederlandse bedrijven in deze sector. Het gehele artikel kan via de volgende link gelezen worden https://issuu.com/fenedex/docs/globe_440_issuu/20

------------------------------------------

Van 10 - 14 november 2018 nam directeur MEYS Marco Rensma deel aan de 'scopingmissie' van NWP en Topsector Tuinbouw naar Jordanië. MEYS is door NWP en Topsector Tuinbouw gevraagd om concreet te onderzoeken waar specifieke kansen voor Nederlandse bedrijven uit de tuinbouw en water sector in Jordanië liggen.

 

------------------------------------------

Op 30 november 2018 is de jaarlijkse door het NABC georganiseerde ambassadeurs diner gehouden. Locatie was deze keer bij de Rabobank in Utrecht. Directeur Marco Rensma was namens MEYS aanwezig bij deze bijzondere gelegenheid.

------------------------------------------

Van 21 - 25 november 2018 wordt voor de 17e keer de internationale bouwbeurs SIB in Casablanca (Marokko) gehouden. Samen met haar lokale partner Harvard Consulting onderzoekt MEYS de mogelijkheid voor het organiseren van een Nederlandse handelsmissie naar deze bouwbeurs. Voor meer vragen over de bouwbeurs SIB en de handelsmissie kunt u contact opnemen met directeur MEYS Marco Rensma via het contactformulier.

------------------------------------------

De Kamer van Koophandel Nederland en de vereniging voor Nederlandse bedrijven actief in Afrika NABC organiseren op 11 oktober a.s. de Road2WestAfrica. Tijdens dit event wordt nader ingegaan op de kansen voor Nederlandse bedrijven in de vier landen Senegal, Ivoorkust, Nigeria en Ghana. Directeur MEYS Marco Rensma is gastspreker tijdens dit event en zal nader ingegaan op relevante politieke en economische ontwikkelingen in West-Afrika. Voor meer informatie en aanmeldingen zie Road2WestAfrica

------------------------------------------

Op 28 juni 2018 gaf directeur MEYS Marco Rensma een presentatie over zakendoen in Marokko tijdens de North Africa Business Dialogue van RVO. De presentatie kan hier worden gedownload.

------------------------------------------

Van 9 t/m 11 mei 2018 organiseerde MEYS Emerging Markets Research samen met haar lokale partner Harvard Consulting een Nederlandse Handelsmissie naar de internationale transportbeurs Logismed/Eurolog 2018 in Marrakech. Naast het bezoeken van de beurs was er ook door MEYS, Harvard Consulting en het Nederlandse consulaat in Casablanca een zakenlunch georganiseerd waar zo'n twintig Nederlandse en Marokkaanse ondernemers en organisaties aan meededen.

------------------------------------------

Op 3 april 2018 heeft directeur MEYS Emerging Markets Research Marco Rensma samen met ondernemer Luuk Verhaegh van transportonderneming HV Logistics in Tanger (Marokko) een interview gegeven op BNR Nieuwsradio over zakendoen in Marokko. Dit interview kan hier worden teruggeluisterd.