• darkblurbg
  MEYS Emerging Markets Research
 • darkblurbg
  Succesvol zakendoen in MENA-regio en West-Afrika
 • darkblurbg
  Marktonderzoek, Strategisch advies, Interim management
 • darkblurbg
  Uitgebreid netwerk in MENA-regio en West-Afrika
 • darkblurbg
  Sterke klantfocus en heldere analyses
 • darkblurbg
  Ondersteuning klanten ter plekke via lokale partners
 • darkblurbg
  Projecten in Maritieme sector, Transport & Logistiek, Bouw & Vastgoed, Agribusiness
 • darkblurbg
  Klanten uit het internationale bedrijfsleven
 • darkblurbg
  Groeiende vraag naar zakelijke kansen in het Midden-Oosten

April 2021

Samen met Delphy en The Salt Doctors heeft MEYS Emerging Markets Research een subsidie ontvangen uit het 'Orange Knowledge Programme' van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Nuffic voor het geven van een maatwerktraining in Senegal (Casamance) aan vertegenwoordigers van regionale landbouworganisaties, onderzoeksinstituut en de Universiteit van Ziguinchor op het gebied van zoute teelt en het versterken van ondernemersvaardigheden van lokale boeren.

         

------------------------------------------

Februari 2021

MEYS Emerging Markets Research is recentelijk de exclusieve handelsagent voor Nederland geworden van de exporteur van verse en bewerkte mango's en cashewnoten GLOSAD uit Burkina Faso. Op de website van www.agf.nl is een artikel te lezen over de mangosector in Burkina Faso en onderneming GLOSAD. 

------------------------------------------

Januari 2021

Om importeurs op de hoogte te houden van de laatste prijsontwikkelingen voor de belangrijkste groente en fruit producten in Marokko verzorgt MEYS Emerging Markets Research wekelijks een overzicht van de groothandelsprijzen die via de website www.agf.nl te lezen zijn.

------------------------------------------

Op 18 november 2020 is directeur MEYS Emerging Markets Research Marco Rensma gastspreker tijdens een webinar over investeren en buitenlandse handel tussen Afrika en Europa.

------------------------------------------

Op 8 oktober 2020 organiseert RVO in samenwerking met NABC en VNO NCW het gratis webinar 'Zakendoen in Marokko tijdens én na corona'. Directeur MEYS Marco Rensma is één van de gastsprekers tijdens dit webinar. Aanmelding kan tot uiterlijk 5 oktober a.s. via deze link.

------------------------------------------

ECONOMISCHE GEVOLGEN CORONAVIRUS IN MAROKKO

Op 11 maart 2020 werd het eerste corona geval in Marokko geregistreerd. Sindsdien heeft de Marokkaanse overheid forse maateregelen genomen die ook de economie rechtstreeks raken. Via een wekelijkse update van 8 april - 10 juli 2020 hielden wij onze relaties en overige geïnteresseerden op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de gevolgen van de coronacrisis voor de Marokkaanse economie. Deze updates zijn hieronder (gratis) terug te lezen. Vanaf 1 september 2020 geven wij een maandelijkse update met informatie over de Marokkaanse economie die wij via de e-mail versturen aan al onze relaties die actief zijn in Marokko. Indien u deze (gratis) maandelijkse updates ook per e-mail wilt ontvangen, stuur dan een verzoek via het contactformulier op deze website. 

UPDATE 8 APRIL 2020

UPDATE 9 APRIL 2020

UPDATE 16 APRIL 2020

UPDATE 20 APRIL 2020

UPDATE 28 april 2020

UPDATE 12 MEI 2020

UPDATE 19 MEI 2020

UPDATE 28 MEI 2020

UPDATE 5 JUNI 2020

UPDATE 12 JUNI 2020

UPDATE 19 JUNI 2020

UPDATE 26 JUNI 2020

UPDATE 3 JULI 2020

UPDATE 10 JULI 2020

------------------------------------------

Op 23 en 24 april 2020 wordt de 'Africa Trade and Investment Conference' gehouden in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. Tijdens deze 2-daagse conferentie staan tal van workshops en presentaties op het programma op het gebied van handel en investeren in Afrika. Directeur van MEYS Emerging Markets Research Marco Rensma is één van de gastsprekers op de conferentie.

Voor meer informatie over de conferentie inclusief registratie zie Invest in Africa.

VANWEGE CORONAVIRUS IS DEZE CONFERENTIE UITGESTELD NA EEN NOG NADER TE BEPALEN DATUM

------------------------------------------

  

Teelt oranje zoete aardappel in zuid Senegal?  

In december 2019 en januari 2020 heeft MEYS uitgebreid veldonderzoek verricht in het zuiden van Senegal (Casamance) of daar samen met de lokale bevolking een teeltlocatie kan worden opgezet voor de productie van de oranje zoete aardappel. Het waterrijke zuiden in combinatie met zanderige gronden bieden veel kansen voor deze teelt gedurende het droge seizoen.

------------------------------------------

Op 19 en 20 november 2019 organiseerde de lokale partner van MEYS in Marokko Harvard Consulting de eerste editie van het internationale business forum Smart Entreprise Morocco in het Hyatt Regency in Casablanca (Marokko). Vele toonaangevende gastsprekers uit de internationale zakenwereld en de Marokkaanse private en publieke sector gaven hun visie op het ondernemersklimaat in Marokko. Een korte impressie van dit forum is via deze link te zien.

------------------------------------------

Directeur MEYS Marco Rensma was op uitnodiging van haar Algerijnse zakenpartner GSP van 7 - 11 oktober 2019 in Algerije en bracht onder meer een bezoek aan de internationale landbouwbeurs Sima-Sipsa .

------------------------------------------

 

Directeur MEYS Marco Rensma bracht een bezoek aan de 8e editie van de internationale transport en logistiekbeurs Logismed 2019 die van 9 - 11 april in Casablanca (Marokko) werd gehouden en sprak daar onder meer met de Nederlandse ambassade en internationaal opererende logistieke bedrijven.

------------------------------------------

Tijdens de internationale conferentie Africa Works 2019 gaf Jean Boissy van MEYS Emerging Markets Research een workshop over investeringsmogelijkheden in de grote steden in Marokko.  

------------------------------------------

Voor het maandblad Globe (editie maart 2019) van brancheorganisatie evofenedex heeft Marco Rensma een artikel geschreven over de logistieke sector in Marokko en de kansen voor Nederlandse bedrijven in deze sector. Het artikel kan hier worden gedownload. 

------------------------------------------

Van 10 - 14 november 2018 nam directeur MEYS Marco Rensma deel aan de 'scopingmissie' van NWP en Topsector Tuinbouw naar Jordanië. MEYS is door NWP en Topsector Tuinbouw gevraagd om te onderzoeken waar specifieke kansen voor Nederlandse bedrijven uit de tuinbouw- en watersector in Jordanië liggen. Het rapport is in te zien via tabblad Publicaties.

 

------------------------------------------

Op 30 november 2018 is de jaarlijkse door het NABC georganiseerde ambassadeurs diner gehouden. Locatie was deze keer bij de Rabobank in Utrecht. Directeur Marco Rensma was namens MEYS aanwezig bij deze bijzondere gelegenheid.

------------------------------------------

Van 21 - 25 november 2018 wordt voor de 17e keer de internationale bouwbeurs SIB in Casablanca (Marokko) gehouden. Samen met haar lokale partner Harvard Consulting onderzoekt MEYS de mogelijkheid voor het organiseren van een Nederlandse handelsmissie naar deze bouwbeurs. Voor meer vragen over de bouwbeurs SIB en de handelsmissie kunt u contact opnemen met directeur MEYS Marco Rensma via het contactformulier.

------------------------------------------

De Kamer van Koophandel Nederland en de vereniging voor Nederlandse bedrijven actief in Afrika NABC organiseren op 11 oktober a.s. de Road2WestAfrica. Tijdens dit event wordt nader ingegaan op de kansen voor Nederlandse bedrijven in de vier landen Senegal, Ivoorkust, Nigeria en Ghana. Directeur MEYS Marco Rensma is gastspreker tijdens dit event en zal nader ingegaan op relevante politieke en economische ontwikkelingen in West-Afrika. Voor meer informatie en aanmeldingen zie Road2WestAfrica

------------------------------------------

Op 28 juni 2018 gaf directeur MEYS Marco Rensma een presentatie over zakendoen in Marokko tijdens de North Africa Business Dialogue van RVO. De presentatie kan hier worden gedownload.

------------------------------------------

Van 9 t/m 11 mei 2018 organiseerde MEYS Emerging Markets Research samen met haar lokale partner Harvard Consulting een Nederlandse Handelsmissie naar de internationale transportbeurs Logismed/Eurolog 2018 in Marrakech. Naast het bezoeken van de beurs was er ook door MEYS, Harvard Consulting en het Nederlandse consulaat in Casablanca een zakenlunch georganiseerd waar zo'n twintig Nederlandse en Marokkaanse ondernemers en organisaties aan meededen.

------------------------------------------

Op 3 april 2018 heeft directeur MEYS Emerging Markets Research Marco Rensma samen met ondernemer Luuk Verhaegh van transportonderneming HV Logistics in Tanger (Marokko) een interview gegeven op BNR Nieuwsradio over zakendoen in Marokko. Dit interview kan hier worden teruggeluisterd.